افغانستان، آیا فاجعه ای در راه است؟
🔹 سراسر - وحید مجروح، معاون وزیر صحت افغانستان از اجرای ۵۰۰ آزمایش تصادفی کرونا در شهر کابل، پایتخت افغانستان خبر داد که یک سوم آن مثبت بوده است.
این مقام مسئول در وزارت صحت افغانستان تاکید کرد که گرچه این آزمایشها به شکل تصادفی صورت گرفته و «قطعیت تحقیقی ندارد» اما به هر شکل هشدار و زنگ خطری است بر اینکه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور زیاد است.
افغانستان تا کنون آزمایشهای محدودی در زمینه شناسایی مبتلایان ویروس کرونا انجام داده است. بر اساس آمار در این کشور تا کنون ۱۳ هزار آزمایش در این کشور ۳۶.۶ میلیون نفری انجام شده که ۳۲۲۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا رسما تایید شده است.

آمار مرگومیر در این کشور تا کنون ۹۵ مورد گزارش شده که میتواند بسیار بالاتر از این رقم باشد.
نگران کننده اینکه سیستم بهداشت و درمان افعانستاندر پی سالها جنگ و درگیری وضعیت چندان مساعدی ندارد.
گسترش ویروس کرونا در افغانستان، جامعه رسانهای این کشور را نیز تحت تأثیر قرار داده و صدها خبرنگار از جمله ۲۳۰ خبرنگار زن را بیکار و راهی منازل خود کرده است.
در این میان افغانستان در تنش با همسایه غربی خود قرار گرفته است. چند روز قبل کمیسیون حقوق بشر افغانستان با نشر گزارشی نوشت که بر اساس گفتگو با مقامهای محلی و نجاتیافتگان، به تاریخ اول می، نیروهای امنیتی ایران شماری از مهاجران افغان جویای کار را که میخواستند وارد خاک ایران شوند، در منطقه کاریز الیاس ولسوالی گلران ولایت هرات ، دستگیر و پس از ضرب و شتم و شکنجه، وادار به عبور از رودخانه هریرود میکنند، که در نتیجه، شماری از آنها غرق شدهاند و شماری دیگر خود را نجات دادهاند.

این کمیسیون خواستار هیأت تحقیق مشترک شده و گفته بود که برای تثبیت شمار دقیق غرقشدگان و نجاتیافتگان، به بررسی و دادخواهی خود در این مورد ادامه خواهد داد.
در همین حال وزارت خارجه افغانستان اعلام کرده تهران و کابل بر سر تشکیل هیأت مشترک تحقیق به هدف دستیابی به حقیقت درباره گزارشهای نشر شده مبنی بر رفتار نادرست با مسافران افغان در امتداد مرز دو کشور و کشته شدن شماری از شهروندان افغان، توافق کرده اند.