کرونا در جهان ، ششم آوریل
شرق اروپا در تلاطم ولی غرب اروپا کمی آرام گرفت
دو هفته سخت و غمبار آمریکا
وضعیت اضطراری در ژاپن

🔹 سراسر- روسیه دوشنبه به جمع بیست کشور اول بیشترین مبتلایان به کرونا پیوست. در روزهای اخیر ترکیه نیز گسترش سریع بیماری را شاهد بود. اما از سوی دیگر خبرها در غرب اروپا امید بخش است. مقامهای ایتالیایی دوشنبه ششم آوریل گزارش دادند نرخ مرگ و میر در این کشور به پایینترین نرخ خود در دو هفته گذشته رسیده است. سیلویو بروسافرو، رئیس خدمات ملی بهداشت ایتالیا گفت: «منحنی ابتلا سیر نزولی خود را آغاز کرده و تعداد قربانیان کاهش یافته است.» او اضافه کرد مرحله بعدی میتواند اقدام گام به گام برای کاهش ممنوعیتهای تردد و تدابیر قرنطینه در کشور باشد که از حدود یک ماه پیش به اجرا درآمدهاند.اسپانیا نیز برای سومین روز متوالی از روند نزولی مرگ قربانیان کرونا در این کشور خبر داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه و به نقل از یک پرستار اسپانیایی، وضعیت در این کشور از ثبات بیشتری برخوردار شده و تعداد بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه افزایشی نداشته است. به گفته این پرستار حتی تعداد کمی از افراد بستری نیز از بخش خارج و مرخص شدهاند. در فرانسه نیز پایینترین نرخ مرگ در عرض یک هفته به ثبت رسیده است.در آلمان نرخ مبتلایان به گزارش دانشگاه جان هاپکینز به بیش از صد هزار نفر رسیده است. حدود ۲۹ هزار نفر نیز بهبود یافتهاند. تا شامگاه یکشنبه پنجم آوریل نرخ مرگ و میر در این کشور ۱۵۷۶ نفر گزارش شده است.
🔹 دو هفته سخت و غم بار آمریکا
ارشدترین سخنگوی بهداشت عمومی آمریکا نسبت به هفتهای بسیار سخت هشدار داده است اما رئیسجمهوری ایالات متحده با اشاره به اینکه «نوری در انتهای تونل» میبیند کوشید که به شهروندان این کشور امیدواری بدهد.
در آمریکا وضعیت وخیم گزارش میشود. نرخ مرگ و میر در این کشور به بیش از یازده هزار تن رسیده و مقامات نسبت به هفتههای سخت پیش رو هشدار دادهاند. تا کنون ابتلای بیش از ۳۶۲ هزار نفر به ویروس کرونا در آمریکا به ثبت رسیده است.ژنرال جروم آدامز، مدیر دائره بهداشت ایالات متحده در گفتوگویی با شبکه خبری فاکس نیوز هفته پیش رو را «سختترین و غمبارترین» هفته در زندگی بیشتر شهروندان آمریکایی خواند. او همهگیری کرونا در این کشور را به لحظات مهم تاریخ آمریکا مانند «پرل هاربر و حملات یازده سپتامبر» تشبیه کرد و گفت: «با این تفاوت که این وضعیت تنها در یک نقطه جغرافیایی نخواهد بود.»گزارشها از نیویورک، که دارای بیشترین تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا در آمریکاست، حکایت از آن دارد که آمار در روزهای گذشته اندکی روند رو به کاهش داشته است. با این حال اندرو کومو، فرماندار این ایالات هشدار داده هنوز برای تشخیص اینکه نرخ صعودی رو به کاهش است، زود است. مشاوران و کارشناسان کاخ سفید تخمین میزنند بین صد هزار تا ۲۴۰ هزار آمریکایی در جریان همهگیری کرونا جان خود را از دست بدهند
🔹وضعیت اضطراری در ژاپن
دولت ژاپن در حالی قصد دارد در این کشور به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا وضعیت اضطراری اعلام کند که کارکنان بخش بهداشت و درمان این کشور از کمبود تجهیزات پزشکی در برابر موج هجوم بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» به بیمارستان ها سخن می گویند.
تنها در یکی از بیمارستان های بزرگ شهر توکیو تاکنون ۴۴ نفر از پزشکان، پرستارها و دیگر کارکنان بخش بهداشت و درمان به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا شده اند.
فرمانداری توکیو اعلام کرده است که ۹۵۱ بیمار مبتلا به ویروس جدید کرونا در بیمارستان ها بستری شده اند. این در حالی است که بنا به آمار رسمی تعداد تختخواب هایی که در بیمارستان های پایتخت ژاپن به بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» اختصاص داده شده هزار تختخواب است. این ارقام به این معنا است که بیمارستان های توکیو به زودی دیگر امکان پذیرش بیماران جدیدی را که از علائم ابتلا به کرونا رنج می برند نخواهند داشت.
بنا به آمار رسمی تاکنون ۳۶۵۴ نفر در ژاپن به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این تعداد ۸۵ نفر جان خود را از دست داده اند.